Uw partner in vastgoedonderhoud

Offerte aanvragen

Schilderwerken

Goed schilderwerk buitenshuis wordt te vaak alleen geassocieerd met uitstraling: “bij onze buren is net geschilderd, zo willen wij het ook”. Inderdaad, het staat er dan ook mooi bij, maar is er ook gelet op duurzaamheid? Duurzaamheid is uiteraard nog belangrijker dan uitstraling !

Bij ons rijzen er dan al snel vragen op als:

 • Is de afgewerkte ondergrond wel goed “gewassen”, ontvet om specifieker te zijn? Niet ontvetten betekent dat vetten en vuil in de bestaande ondergrond zijn geschuurd.
 • Is potentiëlehoutrot (denk aan scheuren en spijkergaatjes in glaslatten) wel preventief gesaneerd en, indien zo, met welk product? b.t. het laatste zien wij vaak dat er sneldrogende staalplamuur is gebruikt, dit i.p.v. een epoxy herstelmiddel.
 • En, in hoeverre is de houtrotbacterie ook echt bestreden? De oorzaak van houtrot is de aantasting van het hout door de groei van schimmels vanwege langdurige vochtigheid.
 • Is tussen de schilderbeurten door de vorige laag ook daadwerkelijk gematteerd (licht opgeschuurd)? Matteren tussen de schilderbeurten levert 40% meer hechting op.
 • Zijn de bestaande kitnaden goed nagekeken en, indien nodig, verwijderd en opnieuw aangebracht? En zo kunnen wij nog wel wat punten opnoemen.

4i-LEAN is niet alleen kritisch als het om beoordelen van het vorige schilderwerk gaat, maar ook op haar eigen schilderwerk. De keuze om vooral met materialen van toonaangevende producenten te werken is hiervan een logisch vervolg.

Ter ondersteuning van onze dienstverlening doen wij geregeld een beroep op onze leveranciers om bijvoorbeeld op locatie een verf-technisch advies en/of het steigerwerk in kaart te brengen. Teamwerk levert voor alle betrokkenen uiteindelijk het beste resultaat op.

M.b.t. schilderwerk binnenshuis is uitstraling vaak wel een goede graadmeter van de kwaliteit van het geleverde werk. Desalniettemin worden ook hier de kritische punten in kaart gebracht en hersteld.

Al staat de gezondheid van onze schilders te allen tijde centraal, bij schilderwerk binnenshuis zijn wij misschien nog wel alerter. Veel verfsystemen zijn nog gebaseerd op verf op basis van oplosmiddelen en 4i-LEAN promoot dan ook actief om deze om te zetten naar een watergedragen (acryl) verfsysteem. Zowel binnenshuis als buitenshuis sluiten wij waar mogelijk stofzuigers aan op onze schuurmachines. Ook wij hebben wij één paar longen.

De voornaamste voordelen van acrylverf zijn toch wel dat het minder geurt, minder schadelijk is voor mens en milieu, sneller droogt, dus sneller over te schilderen is en haar kleur behoudt.

Over ons

Het verschil maken wij door goed naar onze klanten te luisteren, onze dienstverlening daarop in te richten en continu te streven naar verbetering.

 • www.4i-lean-vastgoedonderhoud.nl
 • 4i-LEAN
  Berkendreef 79
  3137 BD Vlaardingen
 • KvK: 64344886
 • 010-7370982
 • 06-46681940
 • info@4i-lean-vastgoedonderhoud.nl
 • Maandag- Vrijdag:
  08:00 – 16:00
vca certificaat